20 жовт. 2010 14:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

23

0

Житель Вінницької області після втечі з колонії "назбирав" на волі ще 6 кримінальних статей

Житель Вінницької області після втечі з колонії "назбирав" на волі ще 6 кримінальних статей

Міліція затримала 28-річного житель села Вільшанка Крижопільського району, який у травні здійснив втечу з виправної колонії, після чого вбив свою родичку, пристрастився до зброї, наркотиків та здійснив 16 крадіжок


Житель Вінницької області після втечі з колонії "назбирав" на волі ще 6 кримінальних статей

Співробітники Управління Міністерства внутрішніх справ у Вінницькій області затримала 28-річного житель села Вільшанка Крижопільського району, який у травні здійснив втечу з виправної колонії, після чого вбив свою родичку, пристрастився до зброї, наркотиків та здійснив 16 крадіжок.

Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю УМВС у Вінницькій області.

За повідомленням, у травні з Крижопільської виправної колонії здійснив втечу неодноразово судимий за крадіжки 28-річний місцевий житель. Чоловіка оголосили у розшук, але всі спроби працівників міліції встановити місцезнаходження втікача біли марними.

У червні в селі Вільшанка Крижопільського району було виявлено мертвою 84-річну далеку родичку втікача. За висновками судово-медичної експертизи смерть літньої жінки настала внаслідок травматичного шоку від отриманих тілесних ушкоджень у вигляді закритої черепно-мозкової травми, забою головного мозку, травми грудної клітини та перелому ребер.

Під час огляду місця скоєння злочину працівниками міліції було виявлено два дерев’яних бруса з плямами крові, недопалки цигарок, запальничка та дві шапки, на яких виявились відбитки пальців втікача.

Розшукуючи засудженого втікача міліція встановила місце його знаходження й затримала його. Під час його затримання у зловмисника було виявлено 17 патронів до автомата Калашнікова та 600 г готової до вживання коноплі.

Як повідомив старший слідчий відділу розслідування вбивств слідчого управління УМВС України у Вінницькій області Андрій Невідомський, весь цей час зловмисник переховувався в лісопосадці, розташованої за два кілометри від села, де він влаштував собі лежбище.

За словами затриманого, до будинку вбитої ним родички він проник з метою вчинення крадіжки продуктів харчування. Сховавшись на горищі будинку, чоловік чекав поки старенька засне, щоб безперешкодно зібрати собі харчі. Від сторонніх звуків жінка прокинулась та вчинила галас. Аби її вгамувати, зловмисник вхопив дерев’яний брус, який знаходився неподалік, та почав ним бити літню жінку. Коли вона впала та більше не підвелась, чоловік зібрав консервацію та крупи, які були у будинку, та втік. Окрім вбивства пенсіонерки, зловмисник за цей час встиг вчинити 16 крадіжок.

Зараз затриманий знаходиться у СІЗО. Стосовно нього порушено кримінальну справу за шістьма статтями Кримінального кодексу України – умисне вбивство; розбій; ухилення від відбування покарання; незаконне поводження з бойовими припасами; незаконне виготовлення, придбання, зберігання чи збут наркотичних засобів; крадіжки.

 

ВИННИЦА.info


0
0