29 трав. 2015 17:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

136

0

Жителі елітних новобудов біля Вінниці і мікрорайону «Академічний» змінять прописку

Жителі елітних новобудов біля Вінниці і мікрорайону «Академічний» змінять прописку

 У Вінниці перейменовуватимуть вулиці, а жителі деяких елітних новобудов змінять прописку


Жителі елітних новобудов біля Вінниці і мікрорайону «Академічний» змінять прописку

 Як відомо, кілька тижнів тому після тривалої процедури, рішенням Верховної Ради було збільшено межі м. Вінниці на 60% за рахунок земель 7 сільських рад. Здебільшого, це землі, які були поза межами сільських рад. На деяких - є житлові забудови. Зокрема, жителі мікрорайону «Академічний», що за «Електромережею», провулків Гніванського шосе (навпроти Аграрного університету), які були зареєстровані в Бохоницькій сільраді, частини забудов біля Стрижавки - в найближчому часі змінять прописку на вінницьку.

За словами заступника директора департаменту архітектури Вінницької міської ради Олександра Бондарчука, перед тим, як жителі змінюватимуть прописку, департамент архітектури повинен провести інвентаризацію та перейменування назв вулиць.

«Крім прописки чи перереєстрації, місто повинно затвердити назви вулиць. Адже вулиці, які включаються у межі міста, повторюються з тими, що є в місті. Це буде перейменування вулиць і перереєстрація. Наприклад у Стадниці є назва вулиці, яка повторюється і у Вінниці, і на території Агрономічного. Виходить, три вулиці в межах міста з однаковою назвою. Буде приведення в порядок адресної системи і потім – перереєстрація громадян», - уточнив О. Бондарчук.

Жителі елітних новобудов біля Вінниці і мікрорайону «Академічний» змінять прописку 

Жодних інших юридичних наслідків, за словами чиновника, для нових мешканців Вінниці не буде - плата за землю не змінюється, право власності не припиняється.

Отже, нова межа Вінниці у Бохониках йде по межі садових товариств, а в Агрономічному – по межі об’їзної. Жителі мікрорайону «Академічний», провулків, які йдуть перпендикулярно Гніванському шосе: Енергетичний, Затишний, Академічний, із 2-го по 7-й провулків Гніванського шосе та новобудов від Аграрного університету до окружної змінять реєстрацію.

 Жителі елітних новобудов біля Вінниці і мікрорайону «Академічний» змінять прописку - фото 2

Також у межах міста відтепер будинки, розміщені біля лісгоспу (між окружною та дитячою лікарнею). Раніше це були землі поза межами Якушинецької сільради.

Жителі елітних новобудов біля Вінниці і мікрорайону «Академічний» змінять прописку - фото 3 

У Вінницьких хуторах в межі міста увійшли розпайовані земельні ділянки. Нова межа йде по об’їзній і далі виходить по Немирівському шосе.

Жителі елітних новобудов біля Вінниці і мікрорайону «Академічний» змінять прописку - фото 4 

По Чехова до меж міста увійшло три підприємства. Всі об’єкти, в тому числі і житлова забудова, по вулиці Тарнагородського фактично інфраструктура була міська, але вона знаходилися на території Стрижавської сільської ради. На даний час вони всі входять в межу міста.

Жителі елітних новобудов біля Вінниці і мікрорайону «Академічний» змінять прописку - фото 5 

По Луці-Мелешківській межа частково по лісу. Цвинтар, який був у селі, увійшов тепер в межі міста. До меж міста увійшли також «Курсаль» та авторинок, а житлову забудову села, межа міста не зачіпає.

Жителі елітних новобудов біля Вінниці і мікрорайону «Академічний» змінять прописку - фото 6 

Провести перейменування вулиць в департаменті архітектури планують до осені. Адже на 26 жовтня заплановано проведення місцевих виборів, і зараз іде формування списків виборців.

Наразі в архітектурі підготували запит на сільські ради, щоб вони дали перелік вулиць, які вони передали в межі міста. А от приблизної кількості мешканців, які вноситимуть зміни до документів поки що немає.

ВИННИЦА.info