4 лип. 2016 10:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

98

0

Жителі вінницького гуртожитку кілька років просять дозвіл на приватизацію житла в «Колоса», яким керує Татусяк

Жителі вінницького гуртожитку кілька років просять дозвіл на приватизацію житла в «Колоса», яким керує Татусяк

 Мешканцям гуртожитку на Генерала Арабея пропонують заплатити викуп за житло


Жителі вінницького гуртожитку кілька років просять дозвіл на приватизацію житла в «Колоса», яким керує Татусяк

 Щоб отримати можливість приватизації кімнат у гуртожитку, де люди прожили більше 30 років, мешканцям пропонують заплатити за квадратні метри по ринковій вартості.

Як Вінниця.інфо розповіла активістка Таїса Гайда, жителі будинку стверджують, що до них у кімнати приходили оцінщики та запропонували заплатити 200 доларів за квадратний метр житла, для людей це дорого.

Як видно з документів, які є в розпорядженні редакції, у гуртожитку по вулиці Генерала Арабея, 3-а живуть 50 сімей. Серед них інваліди, та ветеран АТО. Щоб мешканці отримали можливість приватизації кімнат, будинок має бути переведений на баланс міської ради. Люди писали звернення, у міській раді повідомили, що прийняти на баланс будинок не можуть, бо не мають на це згоди обласної організації всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос», так як зараз приміщення знаходиться у них на балансі.

Мешканці будинку мають документи, які підтверджують, що у 1985 році гуртожиток будувався по дольовому принципу – а саме за участі Дитячого спортивного товариства «Колос», Обласної контори Держбанку, Вінницької філії інституту «Укрміжколгосппроект», «Облміжколгоспбуд» та Вінницької обласної філармонії. Відповідно, після завершення зведення будівництва, кімнати видавали працівникам кожного з цих підприємств. Більшість мешканців живуть у гуртожитку з часів побудови.

Щоб отримати право на приватизацію кімнат, у 2009 році жителі гуртожитку зверталися до Ленінського районного суду. Суд виніс рішення про спонукання передання об’єкту житлового фонду у комунальну власність Вінницької міської ради, як і просили мешканці. Тоді у відповідь спортивне товариство «Колос» подало апеляцію. Колегія суддів Апеляційного суду Вінницької області прийняла рішення скасувати рішення Ленінського суду. Причиною судді назвали той факт, що «Колос» був серед замовників будівництва.  

У 2016 році мешканці вкотре звернулися до міської ради з проханням прийняти гуртожиток на баланс, там повідомили, що не отримали відповіді від товариства «Колос», яка б дозволяла зміну статусу.

Кореспонденти Вінниця.інфо зверталися до Сергія Татусяка, котрий є головою ВОО ФСТ «Колос», щоб запитати, чи має намір він дати документ, який допоможе міській раді взяти на баланс гуртожиток, або чи має намір і надалі в обличчі «Колоса» претендувати на кімнати у будинку, проте поки не маємо про це відповіді. Коли отримаємо, повідомимо про це читачів.

Вінниця.інфо