2 груд. 2010 11:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

49

0

Житловий кодекс відкладуть до 2011 року

Житловий кодекс відкладуть до 2011 року

Проектом кодексу планується повернути стягнення пені з боржників із оплати житлово-комунальних послуг у розмірі 0,1% від оплачуваної суми, допускається примусове виселення з житла громадян у разі невчасної сплати або несплати кредиту, взятого на придбання житла


Житловий кодекс відкладуть до 2011 року

Проект Житлового кодексу до кінця 2010 року у Верховній раді розглядатися не буде.

Про це заявив голова комітету ВР із питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства й регіональної політики Володимир Рибак у ході засідання комітету у середу.

"У грудні місяці Житловий кодекс розглядатися у Верховній раді не буде", - сказав він.

У ході обговорення цього питання заступник голови комітету Юрій Сербін запропонував винести проект Житлового кодексу на повторне друге читання замість третього читання, для того, щоб мати можливість вносити до проекту зміни.

За його словами, третє читання не дозволяє вносити до законопроекту зауваження.

Разом із тим Рибак зазначив, що необхідний час для інформування населення про положення проекту Житлового кодексу, прийнятого в першому читанні, а також для внесення змін і обговорення проекту з громадськими організаціями.

"Ми розглядаємо сьогодні закон із точки зору другого читання. Після цього ми повинні ще раз обговорити це питання, якщо потрібно, залучити громадські організації", - додав він.

Як повідомлялося, голова Верховної ради Володимир Литвин заявив, що парламент найближчим часом не розглядатиме проекти Трудового й Житлового кодексів.

Проектом Житлового кодексу планується повернути стягнення пені з боржників із оплати житлово-комунальних послуг у розмірі 0,1% від оплачуваної суми, допускається примусове виселення з житла громадян у разі невчасної сплати або несплати кредиту, взятого на придбання житла.

Ці положення уже викликали протести громадян.

 

"УНІАН"


0
0