25 січ. 2018 10:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

88

0

Жмеринські «бізнесмени» виманили в людей 10 мільйонів гривень

Жмеринські «бізнесмени» виманили в людей 10 мільйонів гривень

 Двоє вінничан найближчих дванадцять років можуть провести у тюрмі 


Жмеринські «бізнесмени» виманили в людей 10 мільйонів гривень

 Прокуратурою Вінницької області направлено до суду обвинувальний акт щодо двох мешканців Жмеринського району за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство).

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

Вказані особи організували шахрайську схему щодо заволодіння грошовими коштами жителів Вінницької області.

Так, використовуючи довірливі стосунки, які склались у них з потерпілими, шахраї заволоділи грошовими коштами на суму у понад 10 мільйонів гривень. Пообіцяли використати їх у прибутковому бізнесі з перепродажу транспортних засобів та повернути гроші із значним прибутком. Однак, отримані кошти зловмисники не повернули та обернули їх на свою користь.

Підозрюваним, на стадії досудового розслідування, обрано запобіжний захід у виді тримання під вартую з визначенням застави, яку одним з них внесено. Наразі вони очікують судового розгляду.

Довідка.

ч. 4 ст. 190 КК України - заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, що завдало значної шкоди потерпілому та вчинене в особливо великих розмірах, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна

Вінниця.info