14 січ. 2015 18:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Україна
0

29

0

Журналістів били навіть на свята

Журналістів били навіть на свята

З 27 грудня по 9 січня в Україні зафіксовано шість випадків фізичної агресії та перешкоджання роботі щодо окремих журналістів та ЗМІ


Журналістів били навіть на свята

Період новорічно-різдвяних Свят в Україні не був радісним для деяких українських журналістів – їм перешкоджали виконувати свою роботу – лише 29 грудня сталося кілька випадків погроз та навіть побиттів журналістів (Тернопіль, Херсон, Борислав на Львівщині).

Зокрема, зафіксовано шість випадків фізичної агресії та перешкоджання роботі щодо окремих журналістів та ЗМІ:

27 грудня у Херсоні депутат-регіонал міськради Віктор Шевчук висловив відкриту погрозу по телефону журналісту Ігорю Трубаєву, зазначивши, що «жарти закінчилися», бо той «написав про дуже серйозних людей».

29 грудня у Тернополі свободівець з міськради Михайло Гладкий побив журналістку Алісу Пасько за те, що знімала відзначення дня адвокатури в ресторані, що йому належить.

29 грудня головний редактор часопису «Нафтовик Борислава» Петро Магур заявив, що у Бориславі Львівської області під час засідання сесії міськради невідомі особи практично взяли його у «заручники» та чинили жорсткий морально-психологічний тиск.

1 січня у Києві сталася сутичка між журналістами російського телеканалу LifeNews та учасниками масового заходу. У результаті сутички оператору пошкодили відеокамеру, а у журналіста відібрали мобільний телефон.

3 січня розлючені новорічним «привітанням» за участю московських зірок від каналу ІНТЕР громадяни побили камінням скло на вході до каналу у Києві.

4 січня блогеру В’ячеславу Поїзднику заборонили зйомку в Індустріальному РВВС Дніпропетровська. Черговий затуляв камеру руками та вимагав припинити зйомку, ігноруючи норми про гласність роботи міліції.

У деяких регіонах влада далі, мовби не було жодних революційних змін у країні, продовжує використовувати «відписки» при запитах від журналістів щодо публічної інформації.

6 січня чернівецька газета «Молодий буковинець», яка вдруге звернулась з запитом на інформацію до Чернівецької обласної ради з проханням надати копії декларацій про доходи, майно та витрати депутатів облради, отримала чергову відмову. Цього разу запит редакції переслали до Чернівецької обласної територіальної виборчої комісії.

ІМІ


0
0