19 квіт. 2019 16:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

81

0

Журналісти показали таємних членів команди Зеленського. Серед них колишній помічник вінничанина Ігоря Калєтніка

Журналісти показали таємних членів команди Зеленського. Серед них колишній помічник вінничанина Ігоря Калєтніка

Серед таємних членів команди ЗМІ називають Іллю Павлюка, який засвітився помічником екс-нардепа та колишнього керівника митниці, вінничанина, Ігоря Калєтніка


Журналісти показали таємних членів команди Зеленського. Серед них колишній помічник вінничанина Ігоря Калєтніка

Виборчий штaб кaндидaтa в президенти Володимирa Зеленського умовно поділений нa чотири групи, які контролюють окремі нaпрямки роботи тa мaють своїх лідерів, при цьому є як офіційні члени комaнди, тaк і тaємні. Серед таємних членів команди ЗМІ називають Іллю Павлюка, який засвітився помічником екс-нардепа та колишнього керівника митниці, вінничанина, Ігоря Калєтніка. Журналісти-розслідувачі зазначають, що Павлюк в часи керівництва Калєтніка на митниці був «посередником у митних питаннях» і навіть «королем контрабанди» у західному регіоні.

Про це пише Українська правда з посиланням на розслідування програми «Наші гроші з Денисом Бігусом»(Bihus.Info).

Автори розслідуваннязазначили, що отримали «злив» - листування учасників команди Зеленського, однак перевірили інформацію і підтвердили її достовірність.

Так повідомляється, що виборчий штаб Зеленського умовно поділений на чотири групи.

««Квартал», «Дядя», «Нижние» та «Регионы» - так описав структуру штабу Зеленського у розпал передвиборчої кампанії координатор Зе-команди Олександр Корнієнко у листуванні з виконавчим продюсером "Кварталу" Сергієм Трофімовим", - йдеться у публікації.

Журналісти показали таємних членів команди Зеленського. Серед них колишній помічник вінничанина Ігоря Калєтніка

Повідомляється, що групою «Дядя» керує адвокат олігарха Ігоря Коломойського Андрій Богдан.

Як зазначається, самого Коломойського у команді називають «Дядя» або «Людина з Женеви».

Автори вказують, що роль Богдана як посередника між Зе-командою і Коломойським олігарх фактично сам підтвердив у розмові з Bihus.Info ,а також визнали у штабі Зеленського.

«Між тим з листування членів Зе-команди можна зрозуміти, що функції Богдана в штабі Зеленського виходять далеко за межі юридичного напрямку. У листуваннях співробітники штабу говорять між собою, що у Богдана є відокремлений «медіа-офіс» з власним бюджетом, управлінням та повноваженням», - йдеться у розслідуванні.

Зазначається, що два тижні тому журналісти зафіксували на відео, як Богдан йде на обід саме з групою медійників у кафе поряд зі штабом.

Журналісти показали таємних членів команди Зеленського. Серед них колишній помічник вінничанина Ігоря Калєтніка - фото 2


«Поруч з адвокатом – засновник продакшну «Гуд Медіа», який займається трансляціями, зйомкою соціальної та політичної реклами Кирило Тимошенко і «кварталівець», ведучий Артем Гагарін. В листуваннях штабістів Тимошенка згадують саме як члена групи «Дядя»», - сказано у програмі.

Повідомляється, що ще одна з груп впливу у штабі Зеленського – група «Нижние». «Назва групи збігається, ймовірно, з прізвищем лідера – юриста Сергія Нижного. Нижний і його юридична компанія «Хіллмонт Партнерс» співпрацювали з «Кварталом», консультували студію щодо податків, зараз обслуговують партію. За словами штабістів, група "Нижние" - теж абсолютно окрема одиниця», - пояснюють автори розслідування.

«Я координую роботу юристів, як партнер компанії яка залучена в процес як зовнішній консультант», - так прокоментував свою роль у штабі Сергій Нижний.

Журналісти показали таємних членів команди Зеленського. Серед них колишній помічник вінничанина Ігоря Калєтніка - фото 3


Зазначається, що водночас в листуванні вплив Нижнего виглядає ширшим, ніж просто юридичні консультації.

При цьому за даними журналістів, житло, в якому мешкає нардеп та соратник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, розділили на дві квартири, і власником однієї з них став саме Сергій Нижний.

«Нині Геращенко відкрито підтримує Володимира Зеленського. Нижний спростовує будь-який зв’язок з нардепом: «Він сусід мій, я купив квартиру, а він знімає квартиру поруч на сходовій клітині»», - додали розслідувачі.

Повідомляється, що третю групу штабісти називають «Регионы».

«Лідер цієї групи – Ілля Павлюк, якого в листуваннях називають «Ілля Миколайович». За президентства Януковича Павлюк «засвітився» помічником нардепа Ігоря Калєтніка», - розповіли у програмі.

Зазначається, що головна функція Павлюка в штабі Зе – координація і фінанси регіональних представників Зе-команди. Наприклад, пошук фізичних осіб-підприємців зі стабільним доходом та без боргів для поповнення через них виборчого фонду або ж контроль на місцях.

«Через Павлюка проходить координація і фінанси, але його прізвище не згадується на сайті Зе-команди. Можна припустити, що його роль не афішують навмисно. Більшість згадок Павлюка у ЗМІ стосуються періоду його діяльності часів Януковича», - йдеться у програмі.

У розслідуванні додають, що у статтях того періоду Павлюка називають «рішалою на митниці», «посередником у митних питаннях» і навіть «королем контрабанди» у західному регіоні.

«В момент активної співпраці з митницею Павлюка її офіційного очолював Ігор Калєтнік», - розповіли автори програми.

Повідомляється, що четверта група впливу у штабі – «Квартал».

«Її лідери – бізнес-партнери Зеленського по кіноіндустрії брати Сергій та Борис Шефіри. Проаналізувавши листування, можна припустити, що Сергій вирішує фінансові питання», - йдеться у публікації.

Зазначається, що жодного з цих членів команди Зеленський не показав в ефірі каналу Коломойського в якості своїх публічних представників, а тих, хто насправді вирішує питання - приховують.

Журналісти показали таємних членів команди Зеленського. Серед них колишній помічник вінничанина Ігоря Калєтніка - фото 4

При цьому у розслідуванні наголошують, що всі групи впливу не особливо ладнають між собою і не деякі з них не вірять у плідну співпрацю у випадку, якщо Зеленський стане президентом.


Нагадаємо, батько Ігоря Калєтнік, Григорій, є президентом ВНАУ. В цьому ж навчальному закладі працює і керівник обласного осередку ЗеКоманди Світлана Лутковська.

Сам Ігор Калєтнік виїхав з України після Революції Гідності, так як йому було оголошено підозру в організації голосування за «диктаторські закони».

Вiнниця.info

title