1 лют. 2022 16:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

125

0

Жителі «Академічного» просять пустити до їхнього мікрорайону додатковий громадський транспорт

Жителі «Академічного» просять пустити до їхнього мікрорайону додатковий громадський транспорт

Зареєстрували петицію


Жителі «Академічного» просять пустити до їхнього мікрорайону додатковий громадський транспорт

Вінничанка Тетяна Ардашова зареєструвала петицію, в якій просить пустити додатковий транспорт до мікрорайону Академічний. За словами авторки петиції, нині курсує лише маршрут №22 Залізничний вокзал – Академічний. Люди просять про просторий та великий автобус чи тролейбус.

«Мікрорайон Академічний динамічно розвивається і в ньому вже проживає більше 5000 вінничан. Однак питання забезпечення мешканців мікрорайону сучасним громадським транспортом так і залишається невирішеним. На даний час до мікрорайону із залізничного вокзалу курсує лише автобус номер 22. Маленький, низький, тісний, більше схожий на маршрутку. І зовсім не призначений для перевезення такої кількості людей. Тим більше під час епідемій.

Єдиним надійним транспортним засобом, що може доправити працюючих до роботи, а дітей до шкіл і садочків, є приватні автомобілі, які ми були вимушені придбати ще перед купівлею житла в цьому районі. Але тепер наші двори перетворились на великі автостоянки, де вже ніде припаркуватись, і власники авто залишають їх на проїжджих частинах вулиць.

Багато мешканців мікрорайону з радістю б користувались громадським транспортом. Але це мають бути просторі, сучасні, красиві і якісні транспортні засоби. І коли ми читаємо про те, що нові великі автобуси чи тролейбуси на автономному ходу починають курсувати до околиць міста і найближчих сіл, при всій повазі і розумінні проблем їх мешканців, з'являється почуття не зовсім справедливого відношення до Академічного, який є великим бюджетоутворюючим районом Вінниці. Дізнавшись із ЗМІ, що в 2022 році місто закуповує 10 нових електробусів, дуже просимо розглянути можливість виділення таких транспортних засобів для потреб мешканців мікрорайону. Бо тільки тоді ми не будемо почуватись окраїною», – йдеться у петиції.

На даний час петиція зібрала 62 підписи. Щоб її розглянули у міській раді, треба зібрати 350 підписів.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info