29 січ. 2020 12:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

153

0

Жителі кількох сіл перекрили трасу М-12 біля Писарівки

Жителі кількох сіл перекрили трасу М-12 біля Писарівки

Громадяни безупинно ходять по пішохідному переходу, пропускаючи пасажирські автобуси і деякі автомобілі.


Жителі кількох сіл перекрили трасу М-12 біля Писарівки

29 січня близько сотні людей перекрили рух автомобільного транспортну на дорозі міжнародного значення М-12 «Львів – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка». Протестувальники – мешканці сіл Хижинці, Писарівка, Сокиринці і Щітки. Громадяни безупинно ходять по пішохідному переходу, пропускаючи пасажирські автобуси і деякі автомобілі.

Активісти вийшли на протест із двох причин: представники Сокиринецької ОТГ проти того, щоб громаду приєднували до Луко-Мелешківської ОТГ, а жителі Писарівки і Щіток не хочуть ставати частиною Вінницької міської ОТГ.

Люди кажуть, що готові мітингувати до того часу, поки їх не почують представники обласної влади. Біля дороги поставили бочки, в яких палять вогонь, і намети, щоб зігрітися.

У відділі комунікацій ГУ Нацполіції Вінниччини Вінниця.info повідомили, що за правопорядком стежать два десятки поліцейських. Грубих порушень наразі не фіксували. Рух транспорту обмежений частково.

Раніше Вінницька міська рада повідомляла, що 5 грудня с. Писарівка пройшли громадські слухання з приводу об’єднання цього села та сусідніх Щіток з Вінницькою міською ОТГ. За приєднання проголосували 71 присутніх, 53 людини були проти такого рішення та 1 селянин утримався. Наступним етапом має стати прийняття відповідних рішень сільськими радами.

Жителі кількох сіл перекрили трасу М-12 біля Писарівки

Жителі кількох сіл перекрили трасу М-12 біля Писарівки - фото 2

Жителі кількох сіл перекрили трасу М-12 біля Писарівки - фото 3

Жителі кількох сіл перекрили трасу М-12 біля Писарівки - фото 4

Жителі кількох сіл перекрили трасу М-12 біля Писарівки - фото 5

Вінниця.info, фото - Вікторії Микитюк