30 лип. 2019 14:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

82

0

Жителі східної частини Вінниці та Вінницьких Хуторів просять, щоб автобуси №19 курсували за графіком. Петиція

Жителі східної частини Вінниці та Вінницьких Хуторів просять, щоб автобуси №19 курсували за графіком. Петиція

Олександра Ювковецька зареєструвала петицію до Вінницької міської ради, в якій просить владу звернути увагу на проблеми, що існують на автобусному маршруті №19.


Жителі східної частини Вінниці та Вінницьких Хуторів просять, щоб автобуси №19 курсували за графіком. Петиція

Олександра Ювковецька зареєструвала петицію до Вінницької міської ради, в якій просить владу звернути увагу на проблеми, що існують на автобусному маршруті №19. Це часті зняття автобусів з маршрутів, що призводить до перезавантаження громадського транспортну. Місцева жителька пропонує додати кількість автобусів та забезпечити їх курсування згідно графіка.

«Вам давно відома ситуація з проїздом в муніцbпальному автобусі по найдовшому маршруту №19 Вишенька-Вінницькі Хутори. Часті зняття автобусів призводять до того, що люди, які мешкають далі «Гроша», з двох рейсів поспіль атакують наступний автобус, а потім прямо на Соборній в нього лопає шина, він вигружає всіх і ми вимушені сідати в автобус, в якому вже їде три рейси підряд.

Так 23.07.2019 на зупинці «Театральній» в напрямку Вишенька – Вінницькі Хутори з 18-00 до 19-30 не було жодного автобуса № 19, хоча мимо за цей час проїхало 4 напівпустих автобуса № 15, по 3 автобуса № 21 та 24.

Жителі міста та Вінницьких Хуторів, що проживають вздовж найдовшого маршруту № 19 з розумінням ставляться до тимчасових незручностей, пов’язаних з ремонтними роботами трамвайних колій. Але ми обурені зняттям рейсів та відміною автобусів на користь інших більш коротких маршрутів, яким є альтернатива у вигляді тролейбусів та маршруток. Ви уявляєте, як можна сісти в автобус, якого не було півтори години?

З огляду на те, що в районі прикінцевої зупинки автобуса № 19 поруч з Немирівським шосе завершується будівництво 24 десятиповерхових будинків, при відсутності альтернативного муніципального транспорту найближчим часом рейси автобусом № 19 стануть небезпечними для фізично здорових дорослих людей, не кажучи вже про дітей та літніх людей. Ми не просто мріємо про продовження тролейбусних рейсів № 2 та № 10, а вимагаємо терміново звернути увагу міської влади на ситуацію з даним маршрутом», - зазначає жінка.

Вона пояснює, що з даною проблемою вже зверталися до Вінницької транспортної компанії і, але її досі не вирішили.

«Ми неодноразово зверталися в усній формі по телефону до диспетчерів, та начальника відділу експлуатації з приводу відміни рейсів згідно розкладу та зняття автобусів з нашого маршруту №19. Микола Ілліч та його заступник Микола Федорович обіцяли, що будуть шукати заміни та не будуть зривати графік руху навіть в літні місяці. Про те це ситуацію не рятує, а скоро вона погіршиться ще більше з початком навчального року, збільшенням кількості пасажирів за рахунок школярів та студентів.

В зв’язку з цим просимо вашого сприяння в налагодженні вчасних замін для виконання графіка руху автобусів №19 згідно розкладу. Також просимо розглянути питання збільшення кількості автобусів або альтернативних маршруток в даному напрямку, а в подальшому продовження тролейбусного руху.

З повагою жителі східної частини Вінниці та Вінницьких Хуторів та всі мешканці найбільшого в області виборчого округу №12», - йдеться у петиції.

Наразі петицію підтримали 8 осіб. Щоб її розглянули у міській раді і надали офіційну відповідь, потрібно 350 підписів.

Вінниця.info