4 трав. 2020 11:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

51

0

Жителі Вінниччини, обманувши державу, отримали понад 120 тисяч соцвиплат

Жителі Вінниччини, обманувши державу, отримали понад 120 тисяч соцвиплат

Шляхом обману громадяни незаконно отримали із державного бюджету понад 120 тис. грн


Жителі Вінниччини, обманувши державу, отримали понад 120 тисяч соцвиплат

Бершадською місцевою прокуратурою Вінницької області спрямовано до суду два обвинувальних акти щодо громадян, які з корисливих мотивів, шляхом обману, подавши до державних органів недостовірні дані, протягом 2016-2019 років отримали та заволоділи бюджетними коштами у виді державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям на загальну суму понад 123 тис. грн.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області.

Так, одна із цих осіб, подавши державному органу заяву відповідної форми, не включила до неї дані про одного із членів сім’ї, а інша - не зазначила про те, що у її власності є дві земельні ділянки площею понад 5 га та про отримання доходу від надання майна в оренду в сумі 36,3 тис. грн

Зазначені особи обвинувачуються у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.190 КК України, а саме, - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), за вчинення яких передбачена кримінальна відповідальність у виді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Вінниця.info