16 квіт. 2020 10:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

75

0

Жителі Вінниці оцінили свої лікарні, як найкращі в Україні

Жителі Вінниці оцінили свої лікарні, як найкращі в Україні

Комлексне опитування проводили з 25 січня по 17 лютого


Жителі Вінниці оцінили свої лікарні, як найкращі в Україні

За результатами всеукраїнського щорічного муніципального опитування від Міжнародного республіканського інституту найбільше задоволені своїми медичними закладами саме вінничани. Далі йдуть Львів, Івано-Франківськ та Луцьк.

Комлексне опитування проводили з 25 січня по 17 лютого 2020-го року. Оцінка якості медичних закладів була однією зі складових загальної оцінки рівня якості послуг в місті.

За даними опитування 4% опитаних вінничан оцінили медичні заклади міста на «Відмінно», 26% мешканців оцінили лікарні на «Добре», 29% - «Середньо», 20% - «Погано», 14% - «Жахливо», 8% - «Важко відповісти». В результаті спеціалісти, склавши результати опитування, отримали умовний індекс для Вінниці, який становить 2,9 балів, де 1 – «Жахливо», а 5 – «Відмінно».

Варто зазначити, що на лютий 2020-го року думка вінничан про міські лікарні покращилася порівняно з вереснем 2019-го та лютим 2018-го, а також вона значно вища порівняно з результатами опитування 2015-го та 2016-го років. Єдиний раз, коли умовний індекс майже досягнув позначки в 3 бали, результати дослідження показали в лютому 2017-го року.

Друге місце в цьогорічному рейтингу розділили Львів, Івано-Франківськ та Луцьк з індексом в 2,7 балів.

Повну презентацію оцінювання якості міст також виклали у вільний доступ.

Жителі Вінниці оцінили свої лікарні, як найкращі в Україні

Жителі Вінниці оцінили свої лікарні, як найкращі в Україні - фото 2

Довідка

Всеукраїнське муніципальне опитування Міжнародного республіканського інститут проводиться шостий рік поспіль у 24 обласних центрах України, що не перебувають під контролем російських чи проросійських сил, включаючи Маріуполь та Сєвєродонецьк на Донбасі. Опитування проведено на основі вибірки, яка включала 19200 респондентів.

Опитування є цілісним та комплексним інструментом для систематичного відслідковування ключових індикаторів розвитку міст, спостереження трендів, потенційних змін, дає всесторонній аналіз ставлення громадян до органів місцевого самоврядування та надання комунальних послуг.

Нагадаємо, за результатами щорічного муніципального опитування Вінниця вже вшосте посіла перше місце, як найкомфортніше місто в Україні.

Вінниця.info