24 лип. 2021 10:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Культура
0

208

0

«Живий вогонь» біля Вінниці. Програма фестивалю

«Живий вогонь» біля Вінниці. Програма фестивалю

Сьогодні, 24 липня, відбудеться ХІІ Міжнародний етнофестиваль «Живий Вогонь»


«Живий вогонь» біля Вінниці. Програма фестивалю

У селі Якушинці, що в п'яти кілометрах від Вінниці 24 липня відбудеться ХІІ Міжнародний етнофестиваль «Живий Вогонь», який увійшов до Плеяди культурно-мистецьких заходів до 30-річчя Незалежності України. Офіційне відкриття заплановане на 12.00 годину.

Денна програма вражатиме колоритом різних народів світу. Колективи представників українських етнічних груп та національних меншин влаштують справжнє шоу. Гості фестивалю матимуть можливість побачити українські, польські, болгарські, білоруські, молдавські, єврейські, угорські та татарські національні танці. Свою культуру та звичаї демонструватимуть і через пісні та обряди.

«Живий вогонь» біля Вінниці. Програма фестивалю

Загалом на території Якушинецької ТГ будуть представлені дванадцять краєзнавчих, художніх, образотворчих та історичних музеїв Вінницької області.

Також вперше на фестивалі вінничани та гості міста матимуть можливість відвідати локації, присвячені нематеріальній культурній спадщині, та перейняти досвід багатьох поколінь. Зокрема гості фестивалю дізнаються більше про традицію орнаментального розпису бубнівської кераміки, скуштують Тиманівську кашу та весільний коровай, приміряють традиційні елементи жіночого строю, дізнаються як «Водити Володара» на Великдень та багато іншого.

Цьогоріч дизайнери заходу приготували унікальні вогняні локації — дорогу з палаючими факелами та символічний вогняний знак на воді.

Розгулюючи територією можна буде завітати у гості до Баби Яги та її хатинки на курячих ніжках. А ще, затамувати подих побачивши силует чорного козака або мавки визираючої з води.

Гості фестивалю матимуть можливість долучитись до купальського дійства, стрибнути через багаття та поводити хороводи навколо ватр. Також вперше на фестивалі колектив «Брикси» продемонструє літні обряди подолян. Усі присутні матимуть можливість побачити, як проходили зажинки — давній український народний ритуал, у якому брала участь вся громада. Зазвичай ще до сходу сонця вся родина, два або три покоління, вирушали на поле у традиційному вбранні, співаючи зажинкових пісень. Вважалось, що від урочистого святкування початку збору урожаю залежали успішні жнива та обжинки.

«Живий вогонь» біля Вінниці. Програма фестивалю  - фото 2

«Живий вогонь» біля Вінниці. Програма фестивалю  - фото 3

«Живий вогонь» біля Вінниці. Програма фестивалю  - фото 4

Вечірня програма розпочнеться о 19.00 годині.

Першими на вечірню рок-сцену вийде гурт "GG ГуляйГород" близько 19-ї години. Проект було створено у 2015 році, і з того часу музиканти вражають глядачів численними творчими експериментами.

Близько 21:30 гостей фестивалю запросять відвідати незабутнє вогняне шоу. А вже о 22:00 виступи на вечірній рок-сцені продовжить рок-гурт з Івано-Франківська "Брати Станіслава".

Хедлайнером рок-концерту стане рок-гурт «Медовий Полин».

«Живий вогонь» біля Вінниці. Програма фестивалю  - фото 5

Місце проведення фестивалю:


Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, архівні фото та інформація з сайту організаторів kupalofest.org