30 трав. 2017 11:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

49

0

Злодій з Молдови вкрав гроші з будинку вінничанки, яка вийшла з дому на кілька хвилин

Злодій з Молдови вкрав гроші з будинку вінничанки, яка вийшла з дому на кілька хвилин

 Іноземця засудили на п’ять років 


Злодій з Молдови вкрав гроші з будинку вінничанки, яка вийшла з дому на кілька хвилин

Вінницьким районним судом засуджено 31-річного уродженця Республіки Молдова, який останнім часом проживав на території міста Вінниці, де і скоїв злочин, передбачений частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України, тобто крадіжку, вчинену повторно, поєднану з проникненням у житло.

«Так, до сфери злочинної діяльності раніше неодноразово судимого чоловіка потрапив один з приватних будинків обласного центру. Діючи у світлу пору доби, будучи переконаним у відсутності господарів вдома, злочинець проник до попередньо обраного будинку, зайшовши у залишені відчиненими двері. В будинку злочинець перебував 5 хвилин, однак, встиг знайти і викрасти 12 тис. грн.», -  Розповідає Вінниця.info Прокурор Вінницької  місцевої прокуратури    Ольга Вітковська.                                      

Під час досудового слідства з’ясувалось, що жінка, яка є господарем будинку, залишила двері незачиненими лише на кілька хвилин, а сама під час крадіжки перебувала поряд – в господарській споруді на подвір’ї.

«Під час розгляду кримінального провадження у суді чоловік зізнався і розкаявся у вчиненому, проте, судом враховано його попередні судимості, спосіб його життя, його негативну характеристику та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі. Відтак, закликаємо громадян дбайливо ставитись до своїх помешкань та майна. Не залишайте вільним вхід до осель, навіть якщо покидаєте їх на нетривалий час», - констатує Вітковська.                 

Вінниця.info