25 черв. 2016 11:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

54

0

ЗНО-2016: випускники вінницьких шкіл не поспішають вступати на медиків

ЗНО-2016: випускники вінницьких шкіл не поспішають вступати на медиків

 Під час ЗНО не хочуть здавати хімію


ЗНО-2016: випускники вінницьких шкіл не поспішають вступати на медиків

 У Вінниці поменшало абітурієнтів, які  здають під час ЗНО предмети, необхідні для вступу до медичних навчальних закладів. Про це ВІННИЦЯ.info повідомила заступник директора Вінницького регіонального центру оцінювання освіти Людмила Марцева.

Традиційно, під час конкурсного відбору на медичні спеціальності профільною є хімія. У 2016 році ЗНО з цього предмету здавали близько 10% випускників.

«На вибір предметів під час ЗНО впливає перелік тих вузів, куди вони подають документи. Наприклад, на географію, яка потрібна для вступу на економічні спеціальності подавали документи 3067 вінничан, натомість хімію захотіли здавати 1357 випускників вінницьких шкіл. Якщо 11 тисяч випускників у нас зареєстровано, то подивіться, який це невеликий відсоток», - говорить Людмила Марцева.

Натомість тестові завдання з хімії надто важкими, щоб їх боялись здавати абітурієнти, представник  Центру оцінювання знань не вважає.

«Я сама хімік-біолог. Завдань складних дуже не було, всі вони відповідали програмі, яка була розміщена на сайті Міністерства освіти. Але, нажаль, шкільна підготовка залишає багато питань. Як діти готуються в школі, що не знають таких простих речей. Що виходять з класу ще під час тесту і говорять: я нічого не там не знаю», - розповідає Марцева.

ВИННИЦA.info