25 черв. 2020 17:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

114

0

ЗНО з математики сьогодні склали майже 8 тисяч абітурієнтів

ЗНО з математики сьогодні склали майже 8 тисяч абітурієнтів

Наступне тестування 30 червня


ЗНО з математики сьогодні склали майже 8 тисяч абітурієнтів

25 червня в Україні розпочалося зовнішнє незалежне оцінювання. Перший предмет, іспит з якого складали абітурієнти, – математика. У Вінницькій області ЗНО з математики здавали майже 8 тисяч абітурієнтів.

Наступне тестування 30 червня – українська мова та література. Його складатимуть майже 15 тисяч абітурієнтів.

Про це йдеться на сайті Вінницької ОДА.

Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов сьогодні відвідав пункт проведення ЗНО №27, що розміщено у КЗ «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів із поглибленим вивченням математики і фізики №34 Вінницької міської ради».

Про особливості проведення цьогорічної кампанії ЗНО на Вінниччині розповів профільний заступник голови ОДА Ігор Івасюк.

«Сьогодні перше ЗНО цього року – з математики. Математику на Вінниччині сьогодні здають трохи менше 8 тисяч абітурієнтів, яким цей предмет потрібен для вступу до вищого навчального закладу. Наступне тестування з української мови, його складатимуть майже 15 тисяч абітурієнтів. Сьогодні всі ми мали змогу переконатись, що пункти проведення тестування готові для прийому абітурієнтів та проведення ЗНО у повній відповідності до вимог законодавства», – каже Івасюк.

ЗНО з математики сьогодні склали майже 8 тисяч абітурієнтів

Директор КЗ «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів із поглибленим вивченням математики і фізики №34 Вінницької міської ради» Володимир Крамар розповів, що сьогодні у даному пункті тестування, здали математику 240 абітурієнтів, для яких підготували 16 кабінетів.

Тестування почалося об 11-й годині. Все, що необхідно по закону, для організації і проведення тестування було наявне і в достатній кількості: антисептики і одноразові рушники, а на вході проводилося вимірювання температури.

ЗНО з математики сьогодні склали майже 8 тисяч абітурієнтів - фото 2

«Цьогоріч кампанія ЗНО розпочинається з математики, на яку в області зареєструвалось понад 7,8 тис. учасників. В нашій області вивчення математики є пріоритетним. Учні залучаються до проведення математичних позаурочних заходів та оновлюється матеріальна база викладання предмету. За кошти державного бюджету в цьому році планується закупити 52 кабінети математики вартістю більше 300 тис грн кожен та STEM-лабораторії вартістю 8 млн грн. Щодо готовності навчальних закладів області до проведення ЗНО, то всі спрацювали на високому рівні, тож діти і їх батьки можуть бути впевнені в тому, що тестування пройде як належно», – сказав Сергій Борзов.

Нагадаємо, з 1 липня учасникам пробного ЗНО, яке скасували зростання кількості хворих на коронавірус, почнуть повертати кошти. З фонду боротьби з COVID-19 виділили на це відповідну суму – понад 52 мільйонів гривень.

ЗНО з математики сьогодні склали майже 8 тисяч абітурієнтів - фото 3

ЗНО з математики сьогодні склали майже 8 тисяч абітурієнтів - фото 4

ЗНО з математики сьогодні склали майже 8 тисяч абітурієнтів - фото 5

ЗНО з математики сьогодні склали майже 8 тисяч абітурієнтів - фото 6


Вінниця.info, фото Вінницької ОДА