14 квіт. 2021 10:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

123

0

Знову за парти: у містах на Вінниччині з наступного тижня відновлюють навчання

Знову за парти: у містах на Вінниччині з наступного тижня відновлюють навчання

З 19 квітня до школи повертаються учні 5-11 класів ЗОШ Могилів-Подільської громади


Знову за парти: у містах на Вінниччині з наступного тижня відновлюють навчання

З 19 квітня до школи повертаються учні5-11 класів ЗОШ громади, про це на своїй сторінці повідомив Геннадій Глухманюк, голова Могилів-Подільської ОТГ.

«Щойно відповідне рішення прийняли на позачерговому засіданні ТЕБ та НС міської ради. Разом з тим, в навчальних закладах забезпечуємо контроль за умовами дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів. Також здійснення спеціального щоденногоконтролю за станом здоров’я учнів і викладачів. Проаналізувалиситуацію щодо захворюваності за тиждень. Статистика сьогодні показує стабілізацію ситуації із захворюваністю на ковід», - пише Геннадій Глухманюк.

Він також зазначив, що на лікуванні в окружній лікарні перебуває 627 хворих на COVID-19, в тому числі в інфекційному відділені - 54 людини. За останню добу по громаді зафіксовано 14 нових випадки.

«Тому, решта протиепідемічних заходів в громаді - продовжують діяти», - підкреслив Глухманюк.

Наші репортери зв’язалися з начальником управління освіти Могилів-Подільської ОТГ. Він зауважив, що у їх громаді, те також навчаються діти з Молдови, для учнів-іноземців продовжується дистанційне навчання.

«Так, як Молдова нині знаходиться у «червоній» зоні», то ми продовжуємо навчання у дистанційному режимі. Решта 2560 учнів, а це учні 5-11 класів, повертаються за парти. Зауважу, що молодші класи до очного приступили ще тиждень тому. Що можу сказати, ми всі дуже раді відновленню стандартного навчання. Бо і діти, і педагоги скучили один за одним. Попри те, що у нас дистанційне навчання вже нині на досить високому рівні, воно продовжує бути дистанційним. І крім того, закінчується навчальний рік», - повідомив Вінниця.info Олексій Кучерук, начальник управління освіти Могилів-Подільської ОТГ.

Нагадаємо, на Вінниччині протягом минулої доби зафіксували 380 нових інфікувань, 12 смертей від Covid-19, але рівень госпіталізації зменшується.

Учні, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації. Відповідний закон 13 квітня ухвалила Верховна Рада України.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info