13 трав. 2022 18:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

156

0

Зрадники України. Хто ці люди, які воювали на боці російської армії

Зрадники України. Хто ці люди, які воювали на боці російської армії

За сприяння УСБУ у Вінницькій області вдалося поспілкуватись із слідчими та отримати ексклюзивні матеріали, що дозволяють показати внутрішній світ обвинувачених


Зрадники України. Хто ці люди, які воювали на боці російської армії

Зрадники України. Наші військові в зоні бойових дій нищать ворогів і беруть в полон тих, хто воює проти нашої держави на боці російської армії. Армії вбивць, мародерів і ґвалтівників. Полонених зрадників віддають під суд. У вінницьких судах щонайменше 8 справ щодо державної зради. По п’яти особам суд першої інстанції виніс вирок, засудивши їх до 15 років позбавлення волі. Хто ці люди, українці, які зі зброєю пішли проти свого народу на своїй землі.

Вінниця.info за сприяння Управління Служби безпеки у Вінницькій області вдалося поспілкуватись із слідчими та отримати ексклюзивні матеріали, що дозволяють показати внутрішній світ обвинувачених, їх власну історію та ставлення до війни.

Затримані були призвані військкоматами міста Макіївка Донецької області. По п’яти особах суд встановив, що у військкомат вони з’явились самі. Більшість з них молоді чоловіки, яким зараз 26 – 28 років. Тобто, на початку війни, в 2014 році деякі з них були неповнолітніми. Один із затриманих просить передати мамі щоб його швидше забрали з полону, бо він хоче закінчити навчання і отримати диплом.

Всі як один обвинувачені наголошують, що якби знали, чим для них завершиться війна, то тікали б і переховувались при мобілізації в «ДНР».

«Я би застосував заходи, що дозволяють уникнути мобілізації, в тому числі незаконні», - зазначив один. Інші впевнені, що ховалися б, навіть пропри паніку намагалися б зробити все можливе, щоб не служити.

Публікуємо майже дослівні відповіді затриманих, які воювали у складі російських військ, на два простих питання.

1. Коли в останній раз бачили нациста чи неонациста і хто це такі? Адже рашистська пропаганда виправдовує свої злочини в Україні боротьбою з нацистами.

«Мені тяжко дати визначення цим термінам, я не дуже добре знаю історію».

«Нацистів чи неонацистів ніколи не бачив. За інформації, отриманої зі ЗМІ та телебачення, це люди з радикальними поглядами».

«Це люди».

«Не бачив. Люди, які визнають тільки свою націю, як мені це зрозуміло».

«По телевізору, в фільмах про Другу світову війну».

«Взагалі таких не бачив».

«Не бачив».

«Я не знаю як вони виглядають, для мене всі військові однакові».

2. Ким ви себе відчуваєте в цій війні?

«Гарматним м’ясом».

«Живим щитом для військових».

«Жертвою. Не потрібним на цій війні».

«Людиною, яку підставили, яка виявилась непотрібною».

«На цій війні я відчуваю себе людиною, яка не мала намір завдати шкоди Україні, але стала причиною для агресії».

«Відчуваю себе людиною, яку підставили, кинули на м'ясо».

«Жертвою конфлікту, у якому немає сенсу».

«Відчуваю себе нерозумним, самонадійним, зрадником та обманутим козлом відпущення, гарматним м’ясом».

Ці фрази є яскравим свідченням того, як росіяни ставляться до «своїх». До тих, хто пішов воювати проти України за хворобливі імперські ідеї під брехливими лозунгами російської пропаганди яка не має нічого спільного з реальністю.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото ілюстративна