9 черв. 2020 11:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

822

0

Зробити фото і покупатися. Подорож на вихідні трьома затопленими кар’єрами Вінниччини. Відео

Зробити фото і покупатися. Подорож на вихідні трьома затопленими кар’єрами Вінниччини. Відео

Варіант одноденної подорожі затопленими кар’єрами – підійде для фотосесій, прогулянок і щоб покупатися.


Зробити фото і покупатися. Подорож на вихідні трьома затопленими кар’єрами Вінниччини. Відео

Після довготривалих дощів нарешті розпочалося справжнє літнє тепло. Хоча в країні досі діє режим карантину, погода так і «кличе» у подорож – поближче до водойм та природи. Для того, щоб відпочити і зробити яскраві фото, не обов’язково їхати за кордон. Для початку – можна краще дізнатися про мальовничі куточки Вінниччини. Вiнниця.info пропонує варіант одноденної подорожі затопленими кар’єрами – підійде для фотосесій, прогулянок і щоб покупатися.

В області є кілька кар’єрів, в яких припинили діяльність з видобутку копалин. Більшість з них – самостійно набралися води і стали справжніми прикрасами – особливо, у сонячну погоду. Хоча – деякі – досі продовжують працювати.

Для такої подорожі, звичайно, найкраще підійде власний автотранспорт.

Кар’єр в Глухівцях. Козятинський район

Селище Глухівці розташоване за 70 кілометрів від Вінниці та 12 кілометрів від Козятина. Туристи приїздять сюди, щоб подивитися на незвичайний кар’єр, який привертає увагу своєю красою. Одні називають цю місцевість «українським Памуккале», за аналогією з неймовірними травертиновими терасами в Туреччині, інші — природним дивом.

За 200 метрів до в’їзду в село, з лівої сторони дороги, простягається кар’єр, внизу якого знаходиться чарівне озеро небесно-блакитного кольору, оточене білим пісковиком. Кар’єр діючий, тому під час проведення робіт близько до озера не підпустять, проте можна милуватись красою згори. Але якщо роботи не проводять, можна погуляти й біля самого озера.

Звичайно, купатися у такій водоймі не варто. Але можна зробити стильні фото на фоні блакитного плеса і білих пагорбів корисних копалин.

Зробити фото і покупатися. Подорож на вихідні трьома затопленими кар’єрами Вінниччини. Відео

Зробити фото і покупатися. Подорож на вихідні трьома затопленими кар’єрами Вінниччини. Відео - фото 2

Затоплений кар’єр у Черепашинцях. Калинівський район

44 кілометри від Вінниці, 16 кілометрів від Калинівки. Озеро в Черепашинцях кожного літа приваблює все більше людей. На берег блакитної лагуни приїздять відпочивати сім’ями і з друзями. Якщо раніше місце для відпочинку було не дуже відоме, то тепер стало Меккою для бюджетного туризму. На одному з берегів облаштували базу відпочинку.

Раніше на цьому місці був гранітний кар'єр. Його закрили ще в середині 90-х. Після цього він поступово почав затоплюватися. Кожного року вода лише прибуває. Про це свідчать і дерева, які росли на березі та вже практично пішли під воду. Вода прозора. У ясний день можна побачити предмети на глибині до двох метрів, видно, як плаває риба. Завдяки цьому сонячне проміння проходить глибше у водні шари і через його заломлення здається, що кар'єр має блакитний колір. Оточує озеро ліс та стрімкі береги.

Зробити фото і покупатися. Подорож на вихідні трьома затопленими кар’єрами Вінниччини. Відео - фото 3

Зробити фото і покупатися. Подорож на вихідні трьома затопленими кар’єрами Вінниччини. Відео - фото 4

Кар’єр в Іванові. Калинівський район

41 кілометр від Вінниці, 19 кілометрів від Калинівки. Кар’єр в Іванові Калинівського району давно приваблює своїми краєвидами відвідувачів. Там часто влаштовують фотосесії. Вінницькі степістки з Flame Tap зняли на його території кілька кліпів, що вражають своєю атмосферністю.

Кар’єр певний час не працював. Але тепер підприємство має нового власника та відновило роботу. Об’єкт став елементом туристичних маршрутів Вінниччиною. Особливість місцини в її краєвидах. Частину кар’єру заповнила вода. Над плесом видніються фрагменти стовпів, до яких раніше були прикріплені лінії електропередач. Навколо – гранітні «сходинки» та хвойний ліс.

Прогулюватися на територію самого кар’єру небезпечно, однак ще з дороги відкривається красива картинка, на фоні якої можна зробити фото.

Зробити фото і покупатися. Подорож на вихідні трьома затопленими кар’єрами Вінниччини. Відео - фото 5

Зробити фото і покупатися. Подорож на вихідні трьома затопленими кар’єрами Вінниччини. Відео - фото 6

Якщо ви вирішите відправитися в таку подорож, рекомендуємо залишити наостанок кар’єр у Черепашинцях, адже там можна покупатися. Якщо у вас немає можливості поїхати власним авто, то звертайтеся до вінницьких туристичних клубів, вони організовують такі одноденні мандрівки для великий груп.

Вінниця.info, відео з кар'єру в Глухівцях – YouTube-користувач threeclouds

title

title

title