4 черв. 2020 10:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

93

0

Зубриху з лісів Вінниччини переселили на Буковину. Фото

Зубриху з лісів Вінниччини переселили на Буковину. Фото

Тварина отримали кличку – Мурзана.


Зубриху з лісів Вінниччини переселили на Буковину. Фото

У Чернівецьку область привезли ще одну зубриху з вінницьких лісів. Там планують відновити популяцію зубра європейського. Тварина отримали кличку – Мурзана.

«Так вже з самого початку діяльності вольєру склалося, що усі зубри, що тут проживають, названі на «Му», бо перший його мешканець приїхав до нас у грудні 2016 року з Миколаївського зоопарку з ім’ям Мурза.

Мурзана – красива зубриха у розквіті репродуктивних сил. Вона добре перенесла переїзд спецтранспортом з Вінниччини на Буковину. Стадо зубрів, старожилів вольєру, прийняли її, як свою», - розповідають на сайті Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.

«Зубри – соціальні тварини, вони мирні, живуть стадом, добре ставляться один до одного», – розповідає мисливствознавець лісгоспу Руслан Рудий. Спеціалісти Сторожинецького лісгоспу створили вольєр для утримання маточного поголів’я зубра європейського з благородною метою: щоб тут, у тиші і спокої, на поживній кормовій базі, яку забезпечують сторожинецькі лісівники і єгері, народжувалися здорові зубренята. Їх потім випускатимуть у дику природу для поповнення дикого стада цих червонокнижних тварин, що проживають у вижницьких і сторожинецьких лісах.

Зубриху з лісів Вінниччини переселили на Буковину. Фото

Зубриху з лісів Вінниччини переселили на Буковину. Фото  - фото 2

Зубриху з лісів Вінниччини переселили на Буковину. Фото  - фото 3

Нагадаємо, що у Вінницькій області мешкає найчисельніша в Україні популяція зубра європейського. Зимовий облік тварин показав, що у стаді відбулося поповнення – на світ з’явилися семеро теляток. Тепер в лісах регіону живе 101 зубр.

Вiнниця.info, фото - лісівників