13 берез. 2019 11:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Влада
0

119

0

Звіт про депутатську діяльність Олександра Крученюка

Звіт про депутатську діяльність Олександра Крученюка

Депутат Вінницької облради звітував про діяльність


Звіт про депутатську діяльність Олександра Крученюка

На сайті Вінницької обласної ради опубліковано звіт про депутатську діяльність голови найчисельнішої в раді фракції - Олександра Крученюка.

«В основі моєї депутатської діяльності – виконання завдань і створення умов, завдяки яким мешканці району почуватимуться краще та впевненіше. Про роботу депутатів у суспільстві існує чимало вражень, думок, певною мірою і стереотипів. Та з власного досвіду скажу, що це насправді нелегка праця, бо потребує чимало сил, енергії, часу та самовіддачі. Попри це, натхнення і бажання працювати завжди зі мною, бо саме так маю можливості й важелі впливу, аби розвивати Хмільницький район і допомагати своїм землякам», - зазначає О. Крученюк.

Протягом 2018 року депутат брав участь у роботі восьми сесій Вінницької обласної Ради та відвідав 27 засідань постійної комісії обласної Ради з питань бюджету, фінансів та обласних програм.

«Як голова фракції Вінницької обласної організації партії Блок Петра Порошенка «Солідарність» в обласній Раді організовував і проводив засідання, на яких опрацьовували питання, що виносяться на розгляд сесій.

Створення комфортних умов і добробуту для мешканців Хмільницького району – завжди в пріоритеті. Відтак, приємно зазначити, що мав нагоду посприяти реалізації проекту «Регулювання річки Домаха з реконструкцією шахтового водоскиду в селі Березна» (загальний бюджет – 1451 700 грн) та проекту «Реконструкція та благоустрій водойми № 1 в с. Великий Острожок» (бюджет – 1977 000 грн), - повідомляє депутат.

Питання якості доріг в Україні актуальне й, на жаль, болюче. Особливої уваги потребують дорожні покриття в невеликих населених пунктах. Зважаючи на це депутат долучився до ремонту дороги міжрайонного сполучення Уланів-Махнівка, яка проходить через села Вишенька, Крижанівка, Слобода Кустовецька. А також у напрямку сіл Тараски й Лозна. Допоміг з реалізацією проекту розвитку територіальної громади «Дороги є – село живе» в с. Великий Митник (423 000 грн) та «Гарна дорога вселяє надію…» в с. Березна (140 000 грн). Відбулася реконструкція доріг по вулиці Польова в селі Кривошиї вартістю 1 182 282 грн. Допоміг у вирішенні питання щодо відновлення автобусного сполучення районного центру з Крижанівською територіальною громадою.

Сприяв проведенню ремонту доріг у Жданівській ОТГ (бюджет – 9000 000 грн). Зокрема, в межах проекту ремонтували дорогу «Кордон Хмельницької області – Слобода Кустовецька», а також дорожнє покриття у селах Качанівка та Семки.

Забезпечення надання якісної медичної допомоги, покращення матеріально-технічного оснащення установ охорони здоров’я є одним із найважливіших пріоритетів моєї роботи. «Протягом 2017-2018 років вдалось організувати надходження гуманітарної допомоги Хмільницькій центральній районній лікарні на суму 1345200 грн. Матеріально-технічна база поповнилась функціональними ліжками (92 одиниці), матрацами, інвалідними візками та інфузійними стійками, підйомниками для людей з обмеженими фізичними можливостями, кисневими апаратами, ліжками для новонароджених, столиками для лікарняних ліжок та іншими необхідними речами для догляду за хворими.

Крім того, взяв участь у реалізації проекту «Ефективне лікування в комфортних умовах» (капітальний ремонт теплотраси вартістю 832 000 грн, із яких 173 530 грн – за рахунок обласного конкурсу розвитку територіальних громад)», - зазначає О. Крученюк.

У ході виконання державної програми на підтримку сільської медицини депутат ініціював будівництво Жданівської амбулаторії.

Протягом звітного періоду надавав фінансову та матеріальну підтримку тим, хто потребує медичної допомоги, а саме мешканцям с. Жданівка, с.Вишенька, с. Кривошиї, с. Лозна.

Одна з найважливіших і найбільш показових реформ – децентралізація. Це закономірний вибір, якщо країна обирає шлях прогресу. Польща, Словаччина, Литва, Латвія, Естонія, скандинавські країни – усі пройшли через це, що дало поштовх економіці, соціальному розвитку й особливо процвітанню сільських територій.

«Із гордістю скажу, що мав честь безпосередньо сприяти створенню Жданівської ОТГ. Допоміг у реалізації проекту розвитку с. Голодьки «Красиве село – хороші дороги» із загальним бюджетом – 101 200 грн та проекту «Створення економної системи освітлення сільських вулиць» для жителів с. Кривошиї (137 000 грн)», - повідомляє О. Крученюк.

Практика показує: намагаючись досягти глобальних цілей, не можна забувати і про буденні, на перший погляд незначні, питання й проблеми селян та містян. Враховуючи цей аспект, депутат допоміг у вирішенні проблеми, яка полягала у відновленні, чистці громадської криниці села Кропивна. Пишаюсь і тим, що долучився до організації будівництва храму Андрія Первозванного УПЦ у с. Куманівці, зокрема, надав фінансову допомогу для придбання будівельних матеріалів. Мав нагоду матеріально підтримати с. Рибчинці в оздобленні куполу церкви Святого Миколая.

«Важливим для мене було й долучитися до реалізації проектів «Забезпечення комфортного температурного режиму в приміщенні сільського клубу» 15-го обласного конкурсу (загальний бюджет – 240 000 грн) в межах с. Вишенька, «Створення економної системи освітлення сільських вулиць – крок до європейського життя» (220 000 грн) в с. Кривошиї, «Створення культурно-спортивного центру» в с. Сальниця (400 000 грн), «Рух – основа життя і здоров’я» в с. Пустовіти (334 800 грн)», - зазначає депутат.

Доречно наголосити на тому, що попри силу-силенну нових викликів, які виникають у теперішній неспокійний час, необхідно пам’ятати про те, що актуально у всі часи. Це збереження навколишнього середовища. Тож підтримку проекту «Встановлення майданчиків для збору твердих побутових відходів – спільний крок до чистоти довкілля» (629 400 грн) вважає і обов’язком, і перемогою. Також долучився до втілення в життя проекту «Сортування сміття від краю до краю – запорука чистого району» в с. Куманівці (720 000 грн).

«Не лише як депутат, а і як батько, із особливим теплом пишу про те, що маю можливість допомагати дошкільнятам і школярам нашого району, а також їхнім батькам. Зокрема, у с. Уланів сприяв утепленню ОЗШ І-ІІІ ступенів (загальний бюджет – 3700 000 грн), придбанню сучасного математичного класу (362 000 грн). Для школи села Широка Гребля надано ноутбук, БФП, ламінатор, зчитувач з SD-дисків на загальну суму 29 800 гривень із обласного бюджету. Для районного відділу освіти надали 8 фабрик друку на загальну суму 238 400 грн. Ініціював виділення коштів з фонду регіонального розвитку для утеплення дитячого садочка № 7 м. Хмільник.

Долучився до виконання Державної програми по придбанню житла для дітей-сиріт. У Хмільницькому районі придбано помешкання для Красильніка Віктора та Олійник Надії в с. Широка Гребля, для Горбатюк Марії та Горбатюка Михайла куплено будинок в с. Соколова. На новосілля подарували ікони, мультиварки, м’які іграшки.

Приємно згадати й те, що зміг потішити дітей під час свят, вручивши їм подарунки на День Знань, День святого Миколая чи Новий Рік у селах Великий Острожок, Вишенька, Кривошиї, Крижанівка, Кропивна, Кустівці, Лип’ятин, Маркуші, Сальниця, Скаржинці, Пустовіти, Сьомаки, Уланів. Загалом першокласники отримали 180 сюрпризів на 1 вересня та 500 – з нагоди новорічних свят», - звітує О. Крученюк.

Спортивні заняття – важлива складова нашого життя. Брати участь у покращенні цієї сфери Хмільницького району – надзвичайно корисна справа. Відтак, мав досвід опікуватися створенням спортивного комплексу на базі колишньої оптимізованої ЗОШ в с. Кривошиї.

Окрім активної участі у втіленні в реальність проектів для розвитку сіл нашого району, за можливості надавав фінансову допомогу на різноманітні потреби.

«Долучився до реалізації проектів переможців 15-го обласного конкурсу: «Від пісні до пісні, від серця до серця у теплому Будинку культури душа народу ласкою озветься» (загальний бюджет – 297 672 грн). Ще одна особлива галузь – видавництво книг, а саме – примірників історичного характеру. Пишаюся, що сприяв друку видання «Благодатна Хмільницька земля» В. Маринич, О. Михалиця, присвяченого 95-річчю моєї малої Батьківщини, – Хмільницького району. Крім того, вдалося видати книгу «Батьківськими стежками Куманівці» Н.К. Кравчук-Овчарук.

Брав участь у організації та проведенні першого та другого фестивалів щедрівок та колядок «Защедруймо нашій господині – славній Україні» та фестивалю «Квітуча оселя об’єднує села».

Зараз ми знаходимося на етапі прийняття важливих рішень. Якими будуть результати й наслідки – поки що відомо лише вищим силам. Що ж, глобальних прогнозів робити не варто, та зазначу, що чітко усвідомлюю: я готовий докладати максимум зусиль для того, щоб Хмільницький край розвивався і процвітав», - зазначає О. Крученюк.

Вiнниця.info